Skip to main content

T: +31 (0)6 2939 6243 | info@hendrikxgroenvormen.nlIn vele soorten en maten leverbaar
favicon-20ae6b86 Haagplanten | Passie voor groen | Hendrikx Groenvormen
Expertise en ervaring

Producten van topkwaliteit

favicon-20ae6b86 Haagplanten | Passie voor groen | Hendrikx Groenvormen
Maatwerk oplossingen
Voor diverse doeleinden
favicon-20ae6b86 Haagplanten | Passie voor groen | Hendrikx Groenvormen
Succesvolle groenprojecten
Tevreden klanten

Haagplanten

Haagplanten zijn populair voor mensen die een kant-en-klare heg of haag willen. Als hovenier, verkoper of groenspecialist heeft u gegarandeerd ervaring met deze haagplanten. Op onze kwekerij worden verschillende plantensoorten in kant-en-klare haagelementen opgekweekt tot een minimale hoogte, direct geschikt voor de verkoop. Afhankelijk van uw wens kan dit al vanaf één meter hoog of breed. Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vertellen wij u graag meer over de opties van onze planten.

Haagplanten met diverse doeleinden

Haagplanten zijn onder te verdelen voor verschillende doeleinden. In ons assortiment hebben we voor iedere groep de geschikte planten op voorraad. Om het overzichtelijk te maken geven we hierin wat voorbeelden.

Winterharde-hagen, bij winterharde-hagen kun je bijvoorbeeld kiezen voor haagplanten van Thuja occidentalis ‘Brabant’ of Taxus baccata. Deze soorten kunnen tegen zeer koude winters en staan garant voor een lange levensduur.

Groenblijvende-hagen, Hendrikx Groenvormen is gespecialiseerd in groenblijvende haagplanten. Toch heeft iedere soort zijn eigen kleur. Zo heeft de Photinia fraserii ‘Red Robin’ mooie rode uitlopers en de Elaeagnus x Ebbingei daarnaast geeft grijs/groene nieuwe scheuten.

Snelgroeiende-hagen zijn ideaal om snel de gewenste hoogte te bereiken met een haag. Soorten die zich daar goed voor lenen zijn onder andere de Prunus laurocerasus ‘Rotundiolia’ of de Prunus laurocerasus ‘Caucasica’

Onderhoudsvriendelijke-hagen zijn meestal opgebouwd van soorten die niet zo snel groeien. Hierbij kun je denken aan Buxus sempervirens of Ilex crenata. Vaak is met een jaarlijkse snoeibeurt deze haag mooi in zijn vorm te houden.

Bloeiende-hagen zijn een feestje voor insecten in de tuin. Bloeiende hagen kun je heel goed  creëren met Osmanthus burkwoodii of Ligusrum ovalifolium. Mooi meegenomen is ook dat deze soorten heerlijk geuren.

Lage-hagen, Taxus baccata of Ilex crenata ‘Convexa’ zijn soorten die zich goed lenen voor het maken van een lage haag. Ook de bekende buxus sempervirens is een goede keuze.

Smalle-hagen, Voor een erfafscheiding is een haag een heel goed alternatief. Vaak wordt er dan gekozen voor een smalle haag omdat deze minder ruimte nodig hebben. Soorten die redelijk smal te houden zijn zoal de Prunus lusitanica ‘Angustfiolia’ en de Ilex crenata ‘Green Hedge’

Hoge-hagen, Om bepaalde dingen uit het zicht te houden of om te zorgen voor meer privacy kan men ook kiezen voor hagen die na aanplant al gelijk de gewenst hoogte hebben. Soorten die hiervoor geschikt zijn kan men vaak vinden in de groep van coniferen zoals de Thuja occidentalis ‘Brabant of Thuja plicata ‘Excelsa’. We hebben deze soorten voorradig van 250cm tot maar liefts 600/700cm hoog. Maar we beschikken ook over andere soorten in deze maten.

Inbraak werende-hagen. Wist u dat er met bepaalde soorten hagen ook oplossingen zijn om indringers buiten te houden? Vaak kiest men dan voor een type plant met getand blad of met doornen. Haagplanten die deze eigenschappen bezitten zijn onder andere Ilex aquifolium, ilex aquifolium ‘Alaska’ of Osmanthus heterophyllus. Deze planten hebben bladeren met getande bladranden die ervoor zorgen dat ze niet uitnodigen om aan te raken.

Kant en klaar-haag. Een kant en klaar haag is een haag die meteen dicht en af is. Deze hagen worden vaak opgebouwd uit haagelementen. Deze elementen sluiten mooi op elkaar aan en vormen gelijk een volwassen haag die gelijk privacy biedt.

Interesse? Neem contact op

Of u op zoek bent naar haagplanten die dienen als erf- of tuinafscheiding of een haagplant die dient voor kleur, bloesem of privacy: bij Hendrikx Groenvormen vindt u altijd de juiste plant voor uw tuinproject of voor uw klanten. Van onze boomkwekerij in het Brabantse Diessen komen verschillende, hoogwaardige plantensoorten die zowel solitair of als haagplant direct de grond in mogen. Benieuwd naar ons assortiment? Kijk gerust eens rond op de website of bekijk de actuele voorraad.