Skip to main content

T: +31 (0)6 2939 6243 | info@hendrikxgroenvormen.nlSpeciaal voor als je op wil vallen
favicon-20ae6b86 Vormplanten | Passie voor groen | Hendrikx Groenvormen
Expertise en ervaring

Producten van topkwaliteit

favicon-20ae6b86 Vormplanten | Passie voor groen | Hendrikx Groenvormen
Maatwerk oplossingen
Voor diverse doeleinden
favicon-20ae6b86 Vormplanten | Passie voor groen | Hendrikx Groenvormen
Succesvolle groenprojecten
Tevreden klanten

Vormplanten

Speciaal voor de wat meer opvallende tuinen, parken of plantsoenen verkopen wij vormplanten. Deze vormplant is de verzamelnaam die wij hanteren voor planten die in een bolvorm gesnoeid kunnen zijn of juist hun natuurlijke vorm hebben. Deze planten worden vaak gebruikt om wolkenvelden of massieven te maken in een tuin maar kunnen ook uitstekend solitair gebruikt worden.

Vormplanten en hun doeleinden

Wij hebben in ons assortiment voor iedere groep de geschikte plant op voorraad. Om het overzichtelijk te maken geven we hierin wat voorbeelden.

Bolvorm, Bolvormen kunnen eigenlijk in elke tuin gebruikt worden. Omdat ze niet zoveel plek innemen en ook solitair geplant kunnen worden. Hendrikx Groenvormen is gespecialiseerd in het kweken van de grotere bollen dan de gangbare maten. De diameters van onze bolvormen variëren tussen 80 en 150cm. We gebruiken verschillende soorten planten waar we bolvormen van maken zoals Taxus baccata, en osmanthus burkwoodii.

Platte bolvorm, Platte bolvormen zijn eigenlijk bollen die aan de bovenkant iets afgeplat zijn. Dit geeft een mooi effect in de tuin en kan meer variatie geven in uw beplanting. Ilex crenata ‘Convexa en Ilex aquifolium zijn soorten waarvan we platte bollen beschikbaar hebben.

Wolkvorm, wolkvormen is bij ons de verzamelnaam voor planten die we bewust niet snoeien zodat deze planten hun natuurlijke vorm behouden. Op deze manier zijn deze planten uitstekend te gebruiken om massieven of wolkenvelden te maken in een tuin. Je er creëert er snel veel volume mee in één tuin om ruimtes natuurlijk op te vullen. Ook kun je na het plaatsen van deze planten zelf de planten in een bepaalde vorm knippen zodat het een geheel wordt. Taxus baccata, buxus sempervirens en Ilex zijn soorten waarvan we wolkvormen kweken.

Solitair, Vormplanten kunnen uitstekend solitair geplant worden in een tuin. Op deze manier creëer je die ene eyecatcher die je tuin of project bijzonder maakt.

Duurzaamheid centraal

De planten van onze kwekerij worden in de volle Brabantse grond gekweekt. Daarbij maken we gebruik van duurzame, milieuvriendelijke producten. Daarnaast geven we alle planten water door middel van druppelirrigatie als waterbesparende maatregel. Uiteindelijk is dit beter voor het grondwater omdat op deze manier zo efficiënt mogelijk met het water wordt omgegaan. Door het mulchen van de grond creëren we een vruchtbare bodem voor onze producten, waarbij onkruidgroei wordt beperkt en het bodemleven gestimuleerd wordt. Ook mijden we het gebruik van kunstmest voor onze planten en werken we enkel met organisch materiaal.

Meer weten over onze producten?

Interesse in onze planten? Dan zit u bij Hendrikx Groenvormen goed. Als dynamisch familiebedrijf in het Brabantse Diessen streven we naar korte lijntjes met onze klanten. Op die manier kunnen we flexibel en snel werken. Persoonlijk contact, goed advies en zorg voor de plant staan bij ons hoog in het vaandel. In onze collectie vindt u niet alleen divers aanbod: wij staan graag klaar om u te voorzien van passend advies over uw nieuwe planten. Meer weten of wilt u kennis maken met onze passie voor groen? Neem contact op via het online contactformulier. Wij horen graag wat uw wensen zijn en nodigen u altijd uit om een kijkje te nemen op onze kwekerij in Diessen, Noord-Brabant.